ThermoCool Sportmuts

thermocool-muts

Een technische sportmuts die isoleert, ventileert en door de opgesneden nek een perfecte pasvorm heeft. Ideaal voor intensief sporten tijdens de iets koudere dagen. Voor de ‘lichtere’ dagen en voor het dragen onder een helm. Qua snit vergelijkbaar met de Sporty Spice, maar dan in 1 laag en gemaakt van de meest technische SMARTWOOL® verkrijgbaar: een blend van de fijnste Bluesign certified Merino wool met ADVANSA Thermo°Cool®:

“This prize winning fabric introduces a new dimension in function to the natural Merino fibers. All the benefits of active climate regulation and rapid moisture transport of Thermo°Cool come together with the outstanding comfort and feel of Merino wool. This fabric does not absorb as much moisture as pure Merino wool and is therefore well suited for highly aerobic sports.”

Kort door de bocht: deze techische vezel combineert de eigenschappen CoolMax™ en ThermoLite™ én de geprezen eigenschappen van Merinowol. Isoleren in koudere omstandigheden en koelen wanneer de temperaturen te hoog worden.

logo-keurmerken

 

 

 

8 reacties
 1. Sander Kuik

  Als actieve wintersporter ben ik altijd op zoek naar goede mutsen, zeker in de ski discipline skitour racen (ski mountaineering) komt het aan op het hoofd koel houden. In de voorbereidingen naar het wedstrijdseizoen ben ik daarnaast veelvuldig te vinden op de mountainbike of doe hardlopend mijn trainingen. In het gure, waterkoude, klimaat van Nederland is een sportmuts dan onontbeerlijk.

  Een reguliere wintermuts is echter te dik en te warm. De Heidi Liebt Thermocool Sportmuts is echt een perfecte partner! Hij is ideaal om te gebruiken bij hoog intensieve activiteiten, vangt zweet op en ‘klimatiseert’ het hoofd, ook als het echt koud is. Vanwege het feit dar de muts slechts uit 1 laag bestaat is hij ook goed te gebruiken onder bijvoorbeeld een fietshelm. In plaats van verschillende oplossingen bij verschillende sporten gebruik ik dan ook alleen nog maar de Heidi Liebt Themocool Sportmuts.

  Na bijna 1 jaar gebruik, was een van de gelukkigen om een eerste serie muts te bemachtigen, werkt de muts nog steeds perfect. Ook na veelvuldig wassen is dit een van de weinige kledingstukken die ik voor de verschillende sporten gebruik. Ben onder de indruk van de kwaliteit van de muts.

  Ik gebruik de ThermoCool voor: ski mountaineering, mountainbiken (onder helm), hardlopen/Trail running

  Sander Kuik (Ski Mountaineering Nederland)

 2. Mark Meijer

  Heerlijke muts om onder de fietshelm te dragen! Er blijft nog genoeg ruimte over. Niet te warm en zweet wordt prima afgevoerd. En groot genoeg om de oren lekker warm te houden.

 3. Maria Sterk

  Ideale muts om mee te schaatsen en past ook super onder de (fiets)helm. Echt een aanwinst! Zweet wordt goed afgevoerd!!! Top!

 4. Michel Meijer

  Een paar weken geleden de Thermocool sportmuts mogen ontvangen van Heidi en hem uiteraard direct opgedaan en het eerste wat opviel was hoe licht de muts aanvoelt. Omdat ie niet gemaakt is om op te hebben terwijl je suf op te bank voor je uit zit te staren ben ik maar gaan hardlopen. Helaas was het geen mooi weer maar een regenachtig koude avond. En waar je normaal een muts opdoet die water tegen houdt maar veels te warm is of een natte koude kop krijgt was dit nu niet het geval. Ondanks dat de buitenkant nat was bleef mijn hoofd warm maar niet te warm en werd het zweet ook nog eens goed afgevoerd.
  Heb hem nog niet hoeven te gebruiken voor het mountainbiken maar hij zit prima onder mijn helm. Ben benieuwd want ik ben tot nu toe zeer tevreden!

 5. Gerbren Kuper

  Trailrun, temperatuur 15C, Regen(achtig), weinig wind
  – Lekker klein pak volume (heb ‘m meegenomen tijdens de race)
  – Licht materiaal
  – Kribbelt niet
  – Pasvorm is goed (hoofdmaat 60)
  – De vormgeving van de muts bevalt érg goed
  – Geen overmatig stof/materiaal in je nek
  – Je vergeet dat je ‘m draagt
  – Naden zijn niet voelbaar
  – Niet overmatig warm, ondanks het dragen bij 15C
  – Kruipt niet op/zakt niet af
  – T.o.v. een bandana denk ik warmer, doordat de bovenkant gesloten is

 6. Ton Ter Horst

  Recentelijk de thermo-cool als helm-muts gebruikt om te kijken of er bij een buitentemperatuur van 18 graden bij grote inspanning hitte stuwing zou ontstaan en daarnaast om te kijken hoe de vocht opname zou zijn omdat ik altijd enorm zweet. (normaal heb ik altijd een fietspetje op dat het zweet opneemt) Onderstaand de resultaten:
  Hij blijft goed zitten en kriebelde een beetje maar jeukte niet. Naarmate de rit vorderde kriebelde hij helemaal niet meer. De onderrand was goed nat van het zweet, maar het lekte er niet uit, dus dat is prettig. Daarnaast totaal geen hitte stuwing en dat werd door mij als heel prettig ervaren. Kortom de sportieve eigenschappen zijn goed. Blijft over het “lubberen”. Toen ik mijn helm afdeed en de natte muts afzette, is met name de rand lubberig. Echter het uitspoelen onder de douche, deed de muts weer haar eigen proporties aannemen, dus dat “probleem” was ook weer opgelost.
  Het design van de nieuwe muts met heldere kleurstelling van de merknaam is zeer fraai en in tegenstelling tot vele andere mutsen kun je met deze gezien worden. Dat rode labeltje had van mij niet gehoeven, maar dat is een kwestie van smaak.
  Vandaag met frisser (6 graden) weer wederom de muts als gewone muts gedragen en dat bleek ook gewoon te kunnen ;o) Kortom een ideale sportmuts met weinig volume en dito gewicht en een fraaie uitstraling. Het is dat hij nu verzonnen is, anders had ik dat gedaan…

 7. Leffert klok

  Ik heb de sportmuts nu 4 maanden en kan alleen maar louter positief zijn.
  Ik gebruik hem voornamelijk voor het mountainbiken.
  De muts is licht zodat je niet het gevoel hebt dat je iets op je hoofd draagt.
  Bij warme dagen houd die je hoofd lekker cool en bij warme dagen lekker warm.
  Dit is voor mij de ideale muts.

  Thnx Heidi Liebt.

  Mvg,

  Leffert

 8. Henk Kremer

  Al jarenlang was ik op zoek naar een muts die wel warm houdt maar ook ademt en vocht door laat. Dit voor mijn sport roeien. Nog nooit iets goed kunnen vinden. De meeste mutsen zijn veels te dik, te warm, laten geen vocht door. En kriebelen, hebben irritante pasvorm en irriteren. Al die mutsen leveren dus meer problemen op dan ze oplossen. Dus altijd een koude kop tijdens de training. Roeien is een sport waarbij je veel energie verbruikt en dus ook veel warmte produceert. Een goede muts voor roeien moet dus: warmte afvoeren maar niet teveel, ademend zijn anders krijg je een natte kop, een goede pasvorm hebben. Heidi Liebt is de enige fabrikant van mutsen die een sporter in ons natte kikkerlandje begrijpt. Wat een fantastische muts. Ik heb er gelijk twee gekocht. Want mocht de ene in de was zitten, dan heb ik toch echt wel de andere nodig. Voor het eerst sinds jaren een (niet te) warme, droge kop tijdens trainingen dankzij Heidi Liebt. Hulde!

Ervaringen van sporters

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Top